Црква Св. Архангел Михаил - Драмче

Центар на црковниот и просветниот живот во Драмче и неговата околина била црквата  „Св. Архангел Михаил” што се наоѓа кај Старòто Село, позната како Шарена црква. Оваа црква градена според народното предание врз темелите на големата црква „Св. Богородица“ од VI-VII век. Повеќе…